вівторок, 29 січня 2019 р.


Вчора в центральній міській бібліотеці Борислава відбулась презентація книжки “Чари Різдвяної ночі” відомої української журналістки зі Львова Лесі Рупняк.



Леся Рупняк – журналіст, публіцист, культуролог. А найважливіше – наша землячка. Свого часу вона закінчила Золочівську середню школу №2, пізніше – факультет журналістики Львівського державного (нині Національного) університету ім. Івана Франка, стажувалася в Школі міжнародної журналістики (Чікаго).

Як розповіла сама Автор, з Дрогобиччиною її пов’язують теплі спомини з дитинства. Адже вона часто провідувала своїх родичів. А вже пізніше неодноразово вела польові дослідження щодо наших різдвяних традицій та обрядів.

До книги увійшли однойменна повість, а також вертепні драми та обрядові свят вечірні та різдвяні страви, записані Авторкою в різних регіонах України.

Під час презентації всі присутні мали змогу почути чудовий вертеп дитячо-юнацької студії Народного театру ім. П.Телюка міського Палацу культури (керівник – Наталя Кравцова).



Зустріч відбулась в форматі дискусії, в надзвичайно теплій атмосфері. Говорили про сокровенне – як ми, українці, святкуємо Різдво. На сьогодні ми чи не єдина в світі нація, яка зберегла свою обрядовість, зокрема, різдвяно-новорічну. І то лише частково.

Кожна бібліотека міста отримала свій примірник книги, завдяки нашому незмінному меценату – Людмилі Булик. Щиро дякуєм пані Людмилі від імені наших читачів за таку прекрасну можливість доторкнутися до глибинних знань.
Презентація і зустріч з Лесею Рупняк стала можливою завдяки нашій тісній співпраці з авторським проектом Анни Литвин «Перехресні стежки».


Немає коментарів:

Дописати коментар