четвер, 20 липня 2017 р.

Буккросинг – міжнародний рух з обміну книг, що діє за принципом «прочитав – передай іншому». Тобто буккросери, прочитавши книгу, залишають її у громадському місці, де вона з нетерпінням чекає свого наступного читача. Так книги мандрують, знаходять нових друзів, дарують радість спілкування з Словом.


Однак залишати  улюблену книгу, припустимо,  на лавці – необачно, адже її може пошкодити дощ, вітер або ж вона просто може загубитись. Для уникнення таких неприємностей, ЦМБ кілька років  назад започаткувала щочетверговий буккросинг, метою якого є стимулювання інтересу до читання людьми різної вікової категорії. Варто зазначити, що тут містяться книги, на які є попит – художня, релігійна, медична література тощо.


  Кожного четверга на майданчику перед центральною міською бібліотекою всі бажаючі можуть взяти участь в процесі книгообміну, не записуючись в бібліотеку. Можна взяти книгу, а можна й поділитись своєю книгою з іншими.  Наші буккросингові книги живуть власним життям. Буває, що людина не має при собі книги на обмін, але хоче щось взяти прочитати – ми, бібліотекарі, не заперечуєм.  І  бачимо, що рух набирає обертів, має своїх шанувальників, прихильників. До нас долучаються ентузіасти не тільки як учасники, також  приносять свої книги для розвитку доброї справи, бо розуміють, що книги повинні читатися, а не нудьгувати на полицях. Головне, без жалю відпускати книгу на волю, дати їй вільне життя.
Тож, шановні читачі, приєднуйтесь! Гуртом читати цікавіше!



Немає коментарів:

Дописати коментар